Culinary Cinema na MFF Praha – Febiofest 2021

18. 9. 2021, 23:00
MFF Praha - Febiofest

Velmi oblíbená sekce Culinary Cinema, moderovaná tradičně Jolanou Voldánovou, naservírovala dokument Funke o americkém šéfkuchaři Evanu Funkeovi. Po projekci v Cinema City Slovanský dům se v Restauraci Obecní dům podávalo speciální čtyřchodové menu vytvořené ve vyhlášené italské restauraci La Finestra in Cucina.

Funke je celovečerním debutem režiséra Gaba Taraboulsyho, úspěšnou premiéru měl na filmovém festivalu v Los Angeles. Rodák z Montrealu u filmu začínal jako producent a asistent režie, od roku 2010 natáčí i vlastní krátké filmy. Za druhý z nich nazvaný My First Movie (2011) získal Čestné uznání pro začínajícího tvůrce na MFF v Torontu, dále se věnoval tvorbě televizních seriálů.

Autory delikátního čtyřchodového menu jsou šéfkuchař Tomáš Juřík, executive chef sítě La Collezione, která do České republiky přináší autentické italské pokrmy a produkty, a šéfkuchař vyhlášené italské restaurace La Finestra in Cucina Patrik Fréhar. První tři chody menu VIVA BOLOGNA! nabídly: Tortellini plněné mortadellou v silném masovém vývaru s lanýži, Orecchiette grandi s ragù, Bucatini Cacio e Pepe a závěrečný chod WE DO SPEAK AMERICANO – to bude zmrzlina z guanciale s arašídovým parfait a višněmi Amarena.

Mezi hosty nechyběl ani jeden z nejvýznamnějších evropských nezávislých producentů Mike Downey a německý režisér Bastian Günther.

Vyberte si z programu


Newsletter