Culinary cinema

Culinary cinema - Febiofest

FILMOVĚ-KULINÁŘSKÝ VEČER

Součástí programu 28. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest je již posedmé speciální sekce Culinary Cinema, která propojuje aktuální kinematografickou tvorbu s jedinečným kulinářským zážitkem. Exkluzivní filmově-kulinární večer 18. září nejprve naservíruje dokument Funke o americkém šéfkuchaři Evanu Funkeovi, jehož „majstrštykem“ se staly vlastnoručně vyráběné těstoviny. 

Po projekci v kině Cinema City Slovanský dům se bude podávat tematická večeře v Restauraci Obecní dům.

Autory delikátního čtyřchodového menu jsou šéfkuchař Tomáš Juřík, executive chef sítě La Collezione, která do České republiky přináší autentické italské pokrmy a produkty, a šéfkuchař vyhlášené italské restaurace La Finestra in Cucina Patrik Fréhar. První tři chody VIVA BOLOGNA! nabídnou: Tortellini plněné mortadellou v silném masovém vývaru s lanýži, Orecchiette grandi s ragù, Bucatini Cacio e Pepe. Závěrečný chod WE DO SPEAK AMERICANO – to bude zmrzlina z guanciale s arašídovým parfait a višněmi Amarena. 

Komentovanou večeří provede již tradičně moderátorka Jolana Voldánová.

Vstupenka v ceně 1 790 Kč zahrnuje vstupenku do kina i na večeři s neomezenou konzumací vybraného vína. 

Newsletter
Programový katalog
Kupte si
Programový katalog