Culinary cinema

Culinary cinema - Febiofest

TŘI FILMOVĚ-KULINÁŘSKÉ VEČERY

Již popáté mají obdivovatelé kinematografie a zároveň gastronomie možnost navštívit některý ze speciálních filmově-kulinářských večerů v rámci Culinary Cinema. Letos festival propojí se špičkami českého kuchařského umění marocko-francouzský film o lásce k vaření Tazzeka, španělský dokumentární snímek Albert Adriá, génius v kuchyni o osobitém katalánském kuchařském mistrovi nebo kultovní  francouzsko-italskou Velkou žranici s Marcellem Mastroiannim

Od 22. do 24. března po projekcích uvaří speciální filmové menu uznávaný šéfkuchař a lektor oblíbených gastro kurzů Lukáš Čížek z restaurací Fusion či Farma nebo šéfkuchař Filip Sajler známý z televizního pořadu Kluci v akci a dnes provozovatel Perfect Canteen & Catering. Vyvrcholením kulinářských večerů bude společné menu obou kuchařů k příznačnému snímku Velká žranice, ke kterému přizvali Martina Staňka kreativního šéfkuchaře z Perfect Canteen & Perfect Catering.

Komentované vaření bude uvádět již tradičně moderátorka Jolana Voldánová

Filmy se promítají v multikině CineStar Praha – Anděl. Následné večeře se podávají v restauraci Delight hotelu Vienna House Andel’s Prague, který se nachází hned vedle multikina. 

Hlavním partnerem Culinary Cinema je společnost Potten & Pannen - Staněk group a její Gourmet Academy.

Lukáš Čížek

Lukáš Čížek

Šéfkuchař a majitel restaurací Fusion a Farma Fish and Steak ve Vrchlabí. V minulosti působil v pětihvězdičkovém hotelu v rakouských Alpách či vedl restauraci největšího krkonošského hotelu - OREA Hotel Arnika. Je lektorem gastro kurzů v Gourmet Academy a držitelem mnoha prestižních domácích i zahraničních ocenění z gastronomických soutěží, mistrovství republiky či z kuchařské olympiády. Získal například i ocenění na mistrovství světa (Culinary World Cup) v Lucembursku.

Filip Sajler

Filip Sajler

Díky úspěšnému televiznímu pořadu Kluci v akci patří Filip Sajler k nejznámějším českým šéfkuchařům. V současné době řídí své společnosti Perfect Canteen & Perfect Catering, které v roce 2006 založil. Jedná se o 20 firemních restaurací a prémiovou cateringovou divizi. Je lektorem kurzů vaření v Gourmet Academy. Má za sebou praxi ve špičkových podnicích v USA, Německu, Singapuru, Francii a v České republice. Byl členem Národního kuchařského týmu a je držitelem řady ocenění z celého světa včetně trofeje z Kuchařské olympiády.

Martin Staněk

Martin Staněk

Působí jako kreativní šéfkuchař ve společnostech Perfect Canteen & Perfect Catering. Má řadu ocenění z kuchařských soutěží a mezinárodní zkušenost z vaření v Německu. Zúčastnil se několika stáží u světově známého „michelinského“ šéfkuchaře Yannicka Alléno. Od samého vzniku je členem Gourmet Academy týmu.

pátek 22. 03. 2019, 18:00

Tazzeka
Tazzeka

Režie: Jean-Philippe Gaud
Francie / Maroko, 2018, 95 min

Malý Elias vyrůstá v marockém údolí Tazzeka jen s babičkou, která ho zasvětí do tajů místní kuchyně. O mnoho let později se vydává do Paříže, aby si tu splnil svůj sen být šéfkuchařem. Místo toho se z něj stává ilegální imigrant. Podaří se mu v těžkých chvílích oživit lásku k vaření? Režijní debut absolventa francouzské La Fémis Jean-Philippa Gauda je prodchnutý vůněmi, barvami a chutěmi Maroka.

Lukáš Čížek
Maroko s chutí Francie

1 190,-
Kč vč. DPH
Velká žranice - Febiofest

sobota 23. 03. 2019, 17:00

La grande bouffe
Velká žranice

Režie: Marco Ferreri
Francie / Itálie, 1973, 135 min

Dnes již kultovní snímek režiséra Marca Ferreriho vypráví metaforický příběh o čtveřici přátel, kteří chtějí spáchat sebevraždu naprosto nevídaným způsobem. Rozhodnou se, že se ují k smrti těmi nejvybranějšími pokrmy a lahůdkami. Dekadentní hostina ve starém domku na kraji Paříže je kritikou bezuzdného konzumerismu moderní společnosti a stejnou mírou se zde střídá vulgarita i poetičnost, kontroverze i intimita.

Lukáš Čížek, Filip Sajler, Martin Staněk
Francie fusion Japan (Čížek, Sajler)
Střední Amerika (Staněk)

1 190,-
Kč vč. DPH

neděle 24. 03. 2019, 18:00

Constructing Albert
Albert Adrià, génius v kuchyni

Režie: Jim Loomis, Laura Collado
Španělsko, 2017, 95 min

Dokumentární film mapuje osudy slavného španělského šéfkuchaře Alberta Adriy, jehož pouť za úspěchem začala po boku staršího bratra v restauraci elBulli. Když se cesty sourozenců rozešly, začal Albert zakládat vlastní podniky, jejichž vizionářská kuchyně ho dovedla až k několika michelinským hvězdám. Portrét ambiciózního muže ukazuje Alberta jako jednu ze zásadních postav, jež se podílely na revoluci v postmoderní gastronomii.

Filip Sajler
Moderní evropské menu inspirované Francií

1 190,-
Kč vč. DPH

Vyberte si z programu


Stáhněte si
festivalovou aplikaci
Newsletter