Culinary Cinema v programu MFF Praha – Febiofest 2021

9. 8. 2021, 00:00
MFF Praha - Febiofest

Jeden exkluzivní večer v italsko-americkém stylu na plátně i na talíři

Součástí programu 28. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest je již posedmé speciální sekce Culinary Cinema, která propojuje aktuální kinematografickou tvorbu s jedinečným kulinářským zážitkem. Exkluzivní filmově-kulinární večer 18. září nejprve naservíruje dokument Funke o americkém šéfkuchaři Evanu Funkeovi, jehož „majstrštykem“ se staly vlastnoručně vyráběné těstoviny. Po projekci v kině Cinema City Slovanský dům se bude podávat tematická večeře v Restauraci Obecní dům.


Autory delikátního čtyřchodového menu jsou šéfkuchař Tomáš Juřík, executive chef sítě La Collezione, která do České republiky přináší autentické italské pokrmy a produkty, a šéfkuchař vyhlášené italské restaurace La Finestra in Cucina Patrik Fréhar. První tři chody menu VIVA BOLOGNA! nabídnou: Tortellini plněné mortadellou v silném masovém vývaru s lanýži, Orecchiette grandi s ragù, Bucatini Cacio e Pepe a závěrečný chod WE DO SPEAK AMERICANO – to bude zmrzlina z guanciale s arašídovým parfait a višněmi Amarena. Vstupenka v ceně 1 790 Kč zahrnuje vstupenku do kina i na večeři.

Vyberte si z programu


Newsletter