Culinary cinema

Filmová projekce s exkluzivní večeří vyhlášených šéfkuchařů
Vyberte si jeden z večerů
Jen tři filmově -kulinářské večery!

V průběhu tří večerů 16., 17. a 18. 3. 2018 si budete moci užít filmy a následně vám své speciální menu spolu s pečlivě vybranými víny, inspirované filmem uvaří známí šéfkuchaři Marek Fichtner nebo Marek Raditsch. Porotci z televizní show MasterChef a jedny z nejuznávanějších kulinářských hvězd u nás. Večerem vás provede moderátorka Jolana Voldánová, okouzlí vás živá hudba a zážitek prohloubí všudypřítomná filmová atmosféra. Těšit se můžete také na výborné víno.

Všechny tři filmy se promítají v multikině CineStar Praha – Anděl. Následnou večeři budeme servírovat v příjemné restauraci Delight hotelu andel´s, který se nachází hned vedle multikina.

Tak vybírejte z naší nabídky.

Marek Fichtner

Šéfkuchař restaurace pražského luxusního hotelu Augustine, a Luxury Collection Hotel Prague, který upřednostňuje nápaditost, lokální suroviny a nevšední kombinace. Jeden z porotců televizní show MasterChef Česko vařil ve Švýcarsku, v Dánsku, na lodích v Karibiku, také pro saudského krále, a teď uvaří pro hosty MFF Praha Febiofest menu s názvem Toulky po francouzském venkově či menu Provocateur.

Marek Raditsch
Šéfkuchař tří restaurací Kampa Group už vařil pro Brada Pitta s Angelinou Jolie, Micka Jaggera nebo prezidenta Clintona. Porotce televizní show MasterChef Česko upřednostňuje moderní a zdravé vaření, přípravu ryb, asijskou kuchyni, vařil v restauracích
Pravda, Barock či v Braserii Mozart v Obecním domě. Pro hosty MFF Praha Febiofest připraví menu s názvem Umami a menu Provocateur.
pátek 16. 3. 2018
Paris can wait / Paříž počká
EN: Paris Can Wait (Bonjour Anne, 2016)
CZ: Paříž počká
Režie: Eleonor Coppola
USA, 2016, 92 min
Anne žije ve stínu manžela, úspěšného filmového producenta, který se zajímá jen o svou práci. Její život nabere nečekaný spád, když se vydá na cestu z Cannes do Paříže s obchodním partnerem svého muže. Komediální road movie je poutí za dobrým jídlem, vínem a radostí ze života. Paris Can Wait (Bonjour Anne, 2016) natočila v 81 letech jako svůj debut Eleanor Coppola, manželka slavného režiséra F. F. Coppoly.

18:00 projekce filmu

Následuje večeře s menu Toulky po francouzském venkově, doplněné pečlivě vybíravými víny v restauraci Delight hotelu andel´s, kde své menu inspirované filmem představí Marek Fichtner.

Menu
Předkrm
Foie Gras, jablko, Armagnac, brioche

Hlavní chod
Jehně, levandule, Niçoise zelenina

Dezert
Hruškový tarte tatin, Tonka fazole, crème fraîche, slaný karamel

sobota 17. 3. 2018
Michelin stars – tales from the kitchen / Michelinské hvězdy: příběhy z kuchyně
EN: Michelin Stars (Michelin Stars: Tales from the Kitchen, 2017)
CZ: Michelinské hvězdy: příběhy z kuchyně
Režie: Ramus Donesen
Dánsko, 2017, 82 min
Dánský dokumentarista Rasmus Dinesen se už potřetí vrací do světa michelinských restaurací. Dokument Michelin Stars (Michelin Stars: Tales from the Kitchen, 2017) nahlíží na každodenní život kuchařů, z nichž se staly novodobé superstar, se všemi jejich úspěchy i pády. Detailní sonda ukazuje příběhy, které se skrývají za každým pečlivě naaranžovaným talířem. Snímek letos zahajoval nesoutěžní sekci Culinary Cinema na MFF v San Sebastianu.

18:00 projekce filmu

Následuje večeře s Provocateur menu doprovázené kvalitními víny v restauraci Delight hotelu andel´s, kde společné menu inspirované filmem představí Marek Fichtner a Marek Raditsch.

Menu
První předkrm
Marinovaná řepa s fenyklovým želé, pěnou z podmáslí a drobenkou z žitného chleba

Druhý předkrm
Raviola z tygřích krevet s estragonem, kafirovým aioli a pomerančovým prachem

Hlavní chod
Pomalu pečená býčí oháňka, černý lanýž, květákové pyré, zauzené topinambury, celer

Dezert
Kir Royale z černého rybízu s šampaňským želé a pistáciemi

neděle 18. 3. 2018
Cook up a storm / Bitva kuchařů
EN: Cook Up a Storm (Jue zhan shi shen, 2017)
CZ: Bitva kuchařů
Režie: Wai Man Yip
Čína / Hong Kong, 2017, 97min
Kantonský street food kuchař Sky Ko a francouzský šéfkuchař se třemi michelinskými hvězdami Paul Ahn jsou zapřisáhlí rivalové. Soupeří nejen o přízeň strávníků v ulici, kde mají oba své restaurace, ale i o vítězství v mezinárodní kulinářské soutěži. Čínský režisér Yip Wai Man vytvořil strhující filmovou i gurmánskou podívanou, která se řadí k tomu nejlepšímu v žánru snímků z gastronomického prostředí.

18:00 projekce filmu

Následuje večeře v hotelu andel´s, kde své Umami menu doplněné o výborná vína a inspirované filmem představí Marek Raditsch.

Menu
Předkrm
Tataki z lososa s Ponzu omáčkou, koriandrem a horkým sezamovým olejem

Hlavní chod
Kachní prsa s omáčkou Marco Polo, jarní cibulkou a houbami shimeji

Dezert
Maracujové ravioli s ořechovým krokantem, exotickým ovocem a mango sorbetem

info@febiofest.cz

MEZINÁRODNÍ FILMOVÝ FESTIVAL PRAHA - FEBIOFEST s.r.o.
Růžová 13, 
Praha 1, 110 00, Česká republika
+ 420 221 101 111

Buďte s námi v kontaktu

Buďte s námi v kontaktu

© 2017 MEZINÁRODNÍ FILMOVÝ FESTIVAL PRAHA - FEBIOFEST s.r.o. Made with love by WHITE GORILLA.