Jen tři filmově -kulinářské večery!

V průběhu tří večerů 16., 17. a 18. 3. 2018 si budete moci užít filmy a následně vám své speciální menu inspirované filmem uvaří známí šéfkuchaři Marek Fichtner nebo Marek Raditsch. Porotci z televizní show MasterChef a jedny z nejuznávanějších kulinářských hvězd u nás. Večerem vás provede moderátorka Jolana Voldánová, okouzlí vás živá hudba a zážitek prohloubí všudypřítomná filmová atmosféra.

pátek 16. 3. 2018

Paris can wait                                                                                Paříž počká

18:00 projekce filmu

Následuje večeře s menu Toulky po francouzském venkově  v restauraci Delight hotelu andel´s, kde své menu inspirované filmem představí Marek Fichtner.

Menu

Předkrm
Foie Gras, jablko, Armagnac, brioche

Hlavní chod
Jehně, levandule, Niçoise zelenina

Dezert
Hruškový tarte tatin, Tonka fazole, crème fraîche, slaný karamel

Popis filmu

EN: Paris Can Wait (Bonjour Anne, 2016)
CZ: Paříž počká
Režie: Eleonor Coppola
USA, 2016, 92 min
Anne žije ve stínu manžela, úspěšného filmového producenta, který se zajímá jen o svou práci. Její život nabere nečekaný spád, když se vydá na cestu z Cannes do Paříže s obchodním partnerem svého muže. Komediální road movie je poutí za dobrým jídlem, vínem a radostí ze života. Paris Can Wait (Bonjour Anne, 2016) natočila v 81 letech jako svůj debut Eleanor Coppola, manželka slavného režiséra F. F. Coppoly.

sobota 17. 3. 2018

Michelin stars – tales from the kitchen                Michelinské hvězdy: příběhy z kuchyně

18:00 projekce filmu

Následuje večeře s Provocateur menu v restauraci Delight hotelu andel´s, kde společné menu inspirované filmem představí Marek Fichtner a Marek Raditsch.

Menu

První předkrm
Marinovaná řepa s fenyklovým želé, pěnou z podmáslí a drobenkou z žitného chleba

Druhý předkrm
Raviola z tygřích krevet s estragonem, kafirovým aioli a pomerančovým prachem

Hlavní chod
Pomalu pečená býčí oháňka, černý lanýž, květákové pyré, zauzené topinambury, celer

Dezert
Kir Royale z černého rybízu s šampaňským želé a pistáciemi

Popis filmu

EN: Michelin Stars (Michelin Stars: Talles from the Kitchen, 2017)
CZ: Michelinské hvězdy: příběhy z kuchyně
Režie: Ramus Donesen
Dánsko, 2017, 82 min
Dánský dokumentarista Rasmus Dinesen se už potřetí vrací do světa michelinských restaurací. Dokument Michelin Stars (Michelin Stars: Talles from the Kitchen, 2017) nahlíží na každodenní život kuchařů, z nichž se staly novodobé superstar, se všemi jejich úspěchy i pády. Detailní sonda ukazuje příběhy, které se skrývají za každým pečlivě naaranžovaným talířem. Snímek letos zahajoval nesoutěžní sekci Culinary Cinema na MFF v San Sebastianu.

neděle 18. 3. 2018

Cook up a storm                                                                                Bitva kuchařů

18:00 projekce filmu

Následuje večeře v hotelu andel´s, kde své Umami menu inspirované filmem představí Marek Raditsch.

Menu

Předkrm
Tataki z lososa s Ponzu omáčkou, koriandrem a horkým sezamovým olejem

Hlavní chod
Kachní prsa s omáčkou Marco Polo, jarní cibulkou a houbami shimeji

Dezert
Maracujové ravioli s ořechovým krokantem, exotickým ovocem a mango sorbetem

Popis filmu

EN: Cook Up a Storm (Jue zhan shi shen, 2017)
CZ: Bitva kuchařů
Režie: Wai Man Yip
Čína / Hong Kong, 2017, 97min
Kantonský street food kuchař Sky Ko a francouzský šéfkuchař se třemi michelinskými hvězdami Paul Ahn jsou zapřisáhlí rivalové. Soupeří nejen o přízeň strávníků v ulici, kde mají oba své restaurace, ale i o vítězství v mezinárodní kulinářské soutěži. Čínský režisér Yip Wai Man vytvořil strhující filmovou i gurmánskou podívanou, která se řadí k tomu nejlepšímu v žánru snímků z gastronomického prostředí.

Marek Fichtner

Marek Raditsch

info@febiofest.cz

MEZINÁRODNÍ FILMOVÝ FESTIVAL PRAHA - FEBIOFEST s.r.o.
Růžová 13, 
Praha 1, 110 00, Česká republika
+ 420 221 101 111

Buďte s námi v kontaktu

© 2017 MEZINÁRODNÍ FILMOVÝ FESTIVAL PRAHA - FEBIOFEST s.r.o. Made with love by WHITE GORILLA.